Dansul Romana

Dansul Romana este un dans istoric, unic in Romania, un dans de societate creat la Brasov in anul 1850 de catre academicianul Iacob Muresianu. Acest dans este format din cinci parti si este des intalnit in saloanele secolului al XIX-lea si este inspirat din dansuri europene, dar si dansuri folclorice. El a fost abandonat o lunga perioada , dar dupa anul 2005 inarhivele muzeului “Casa Muresenilor”, au fost descoperite marturii dupa care Dansul “Romana” a putut fi reconstituit. Prin proiectul cultural “Romana pentru toti – Un dans istoric se intoarce in comunitate”, se doreste promovarea acestui dans cu ajutorul liceenilor brasoveni, deoarece are o valoare istorica semnificativa. 160 de elevi am fost invatati “Romana” cu ajutorul instructorilor de la ansamblul “Magura” din Codlea, prin repetitii organizate de trei ori pe saptamana timp de sase saptamani. La finalul repetitiilor a avut loc si o prezentare publica a dansului, pe data de 3 noiembrie in Piata Sfatului, unde fiecare dansator a purtat un costum asemanator cu cele din secolul al XIX-lea .

Proiectul a fost organizat de Muzeul “Casa Muresenilor” dinBrasov, Inspectoratul Scolar al Judetului Brasovsi Casa de Cultura a Municipiului Codlea, si finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Raul, voluntar

—-

Si cateva poze 🙂

Gala pentru Supervoluntari 2012

A sosit momentul să te premiem! Înscrie-te până în 16 noiembrie la ediția 2012 a Galei pentru Supervoluntari, unicul eveniment care promovează voluntarii, organizațiile, proiectele și susținătorii acestora din Brașov și Sibiu!

Regulamentul competiției și formularele de înscriere le găsești aici!

Misiunea Colors: Orașul Stafiilor

 

Întunericul plin de ceață și-a început dansul nebun în jurul orașului. Luna crește mare și mai mare decât oricând înainte.
Luli lali, luli lai, luli la…
Usturoiul a dispărut din magazine. Mirosul lui pătrunzător se simte din toate oalele aburinde.
Luli lali, luli lali, luli la…
Liliecii dau târcoale turnului Bisericii negre. Vântul șoptește despre vizitatorii ciudați din Brașov.

…Luli lali luli la…

Vizitatori înfricoșători din iad… Trebuie să îi opriți! … îi puteți opri??
… Luli lali, luli lali, luli laMission Colors: Ghost Town vă așteaptă la o nouă vânătoare foto de comori în Brașov, sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 16. Punctul de plecare este în fața Bibliotecii Județene G. Barițiu (Livada Poștei).Tot ce ai nevoie sunt:
– timp
– camera foto
– o echipă (între 4-8 persoane)
– înscrierea pe www.plinideidei.ro (secțiunea inscrie-te)

Termen limită pentru înscriere: 25.10.2012

Brașovul te așteaptă! Acceptă provocarea! Suuuuuuuuuuucces!

Eveniment organizat de Asociația Colors în cadrul proiectelor “Fii activ și creativ” și “Hand by hand with Europe” finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 2 Serviciul European de Voluntariat, în parteneriat cu Biblioteca Județeană G. Barițiu și Muzeul Județean de Istorie.

Înscrie-te ca voluntar!

Dacă vrei să te implici ca voluntar în proiecte culturale în Brașov, desfășurate iarna aceasta, acum este momentul să te înscrii! Intră pe formularul din secțiunea înscrie-te – click aici! – și completează-l cu datele tale de contact astfel încât să te putem contacta pentru acțiuni specifice. Nu uita să ne spui când ești disponibil pentru voluntariat și câteva cuvinte despre tine.

Filed under blog · Tagged with ,

Te așteptăm să fii ZEN!

Posted by on Tuesday, September 25, 2012 · Leave a Comment 

Te așteptăm la evenimentele din Brașov:

vineri, 28 septembrie, ora 17, HOW TO EVS? – vino să afli mai multe despre voluntariatul european chiar de la voluntarii Serviciului European de Voluntariat – te așteptăm la Centrul de Activități Colors, str. Mircea cel Bătrân nr. 4

sâmbătă, 29 septembrie, ora 15, MISSION COLORS: OLD TOWN – participă la un joc de cultură generală și învață mai multe despre Brașovul vechi!

Detalii găsești pe www.facebook.com/asociatiacolors!

Filed under blog · Tagged with , ,

Ce contează mai mult: hârtia sau experiența?

Posted by on Tuesday, September 25, 2012 · Leave a Comment 

La ora actuală se discută destul de mult despre educația nonformală. Dacă este suficient de reglementată, dacă nu ar trebui să fie dublată de un proces de certificare mult mai elaborat, astfel încât abilitățile și cunoștințele să fie recunoscute mult mai facil pe piața muncii. Ceea ce noi am învățat din practică este că educația nonformală produce rezultate tangibile într-un timp scurt, oferă abilități practice și oferă soluții celor care doresc să fie în centrul unui proces de schimbare.

Dacă vreți să vedeți poze din proiectul Voluntari pentru muzee brașovene, nu uitați să dați un like paginii noastre de facebook: http://www.facebook.com/voluntaripentrumuzee.

 

Filed under blog · Tagged with ,

Broșura proiectului

Posted by on Monday, September 24, 2012 · Leave a Comment 

Te invităm să citești broșura proiectului nostru Voluntari pentru muzee brașovene 🙂

Filed under blog · Tagged with , , , , , ,

Eveniment final de diseminare

Posted by on Monday, September 10, 2012 · Leave a Comment 

Dacă doriți să aflați care au fost rezultatele proiectului nostru “Voluntari pentru muzee brașovene”, vă așteptăm să luați parte la evenimentul final de diseminare, care va avea loc marți, 18 septembrie, de la ora 11, la Casa Mureșenilor din Brașov. Vă veți întâlni cu voluntarii și coordonatorii proiectului de la care veți putea culege impresii la cald 🙂 Evenimentul va fi deschis de către o conferință de presă.

Vă rugăm să confirmați prezența pe email as_colors@yahoo.com sau telefon 0745052151 până vineri, 14 septembrie. Diners Club International – Insättningsmetoder på casino

Filed under blog · Tagged with

Un proiect necesar și util

Posted by on Monday, September 10, 2012 · Leave a Comment 

Pe vremea când discutam cu colegii de la muzeu despre necesitatea acestui proiect nu am realizat potențialul oportunităților oferite voluntarilor de către instituțiile culturale locale. Dacă ești pasionat de cultură, voluntariatul în muzeu îți deschide ușa către o lume magică, în care poți învăța la nesfârșit. În pofida a ceea ce am gândi noi despre muzee, aici găsești de toate: interacțiune cu un public de toate vârstele, evenimente de tot felul, activități administrative, activități de promovare, acces la a înțelege ce înseamnă patrimoniul șamd. Aproape de finalul proiectului, nu putem decât să ne bucurăm că un finanțator a agreat ideea noastră de proiect și ne-a oferit resursele necesare pentru a pilota un program de voluntariat în două dintre cele mai active muzee din Brașov: Casa Mureșenilor și Cetatea Râșnov. Nu putem decât să sperăm că și alte muzee și instituții culturale vor fi interesate de voluntariatul cultural și vor învăța de la colegii lor, oferind oportunități tuturor celor interesați de voluntariat și lucrând împreună spre binele comunității în care cu toții trăim zi de zi.

Filed under blog · Tagged with

Festivalul Internațional Academic “În numele trandafirului”, ediția IV-a, Râșnov

Posted by on Thursday, August 30, 2012 · Leave a Comment 

Este ultimul festival desfășurat în Cetatea Râșnov anul acesta. Timp de 3 zile, festivalul a cuprins reconstituiri istorice, defilări de trupe și diverse ateliere meșteșugărești. Eu și Marian, colegul meu am mers la cetate ca într-o zi obișnuită, neavând prea multe informații despre acest festival am crezut că vom face ghidaje și că va fi o zi ca toate celelalte. Nu a fost deloc așa. Joi când am ajuns în cetate am aflat că de a doua zi începea festivalul și trebuiau montate corturile militare, iar noi nu mai făcusem niciodată așa ceva. În gândul meu mi-am zis: super, mai învăț ceva! Dar mi-a pierit cheful atunci când am văzut că montarea unui cort durează cam 2 ore cu 7 oameni… Am montat corturi o zi întreagă și am ajuns să ne distrăm foarte tare atunci când s-a rupt ciocanul cu care fixam corturile :)) Chiar dacă pentru toți a fost o experiență nouă, la final totul a ieșit bine. Aceasta a fost pregătirea pentru festival și ne-am mândrit în ziua următoare văzând corturile că au rezistat peste noapte și că au găzduit ateliere și trupe venite din Bulgaria, Franța sau Austria. În a doua zi de festival am purtat un costum de soldat cu care am defilat toată ziua și am făcut poze cu turiștii și am fost foarte mândru să fac parte din festival și m-am simțit foarte bine. În ciuda căldurii de afară și a faptului că acel costum era destul de gros, nu l-am dat jos fiindcă mi-a plăcut foarte mult și l-am purtat cu mândrie. Din ceea ce am văzut turiștii au fost foarte încântați și s-au simțit bine în acea atmosferă militară, au făcut sute de poze și au plecat acasă cu zâmbetul pe buze. Mi s-a părut un festival foarte interesant, bine organizat și care merită văzut. Am avut ocazia să iau parte la un eveniment de talie internațională, iar la final am primit o carte și o diplomă de participare din partea directorului festivalului, dl. Nicolae Pepene, însoțite de felicitări pentru munca depusă, moment în care am uitat de toată munca și am fost foarte fericit!

 

Filed under blog · Tagged with , , ,

Asociatia Colors este inreg. la Reg. Asociatiilor si Fundatiilor cu nr. 27/23.04.2008
CIF 23843119 RO75RNCB005310754350001 operator de date personale nr. 18981