Diana, coordonatorul voluntarilor din Cetatea Râșnov

Diana Joiță, coordonator de voluntari la Cetatea Râșnov

Diana Joiță este unul dintre cei doi coordonatori de voluntari din Cetatea Râșnov, partener în cadrul proiectului “Voluntari pentru muzee brașovene” și o persoană foarte greu de prins, căci de dimineață și până seara fuge la propriu din cetate la birou și înapoi, în special în zilele cu festivaluri. Alergând după ea, am reușit să o prindem la un scurt interviu, timpul petrecut cu ea fiind incredibil!

În România nu este foarte popular să lucrezi cu voluntari în muzeu. Cum de v-ați decis să luați parte la acest proiect?

Îmi place ideea de voluntariat. Pe vremea când eram în liceu, am fost cercetaș timp de mai mulți ani. Apoi am luat parte la multe proiecte ecologice, de curățenie a zonelor montane sau de plantări. Pe de altă parte, lucrând aici, am realizat că turiștii au nevoie de informații privind istoria cetății și viața locuitorilor ei. La Râșnov suntem 3 ghizi, mult prea puțin pentru cei 300 de vizitatori zilnici. De aceea, după un brainstorming și după discuția cu Asociația Colors am decis să implicăm voluntari ca ghizi în muzeu. Astfel că din iunie lucrăm cu voluntari, majoritatea adolescenți.

Ce fel de voluntari ați căutat? Care a fost profilul idealului de voluntar?

Din punctul meu de vedere, voluntarul trebuie să iubească istoria și interacțiunea cu oamenii. Să fie flexibil, un bun coleg, capabil de a lucre în echipă, pentru că aici colaborăm în permanență unii cu alții. Ultimul, dar nu cel din urmă, am căutat persoane care doresc să-și petreacă vacanța într-un alt fel, responsabili și implicați.

Ați găsit ce căutați?

Da, am găsit un grup minunat de tineri! Este super să lucrezi și să vorbești cu ei, să îi observe cum se dezvoltă. Și avem și feedback de la turiști: sunt încântați de munca voluntarilor, în special străinii. Pentru că nu sunt de acord ca tinerii să zacă pe pe plajă toată vara…

Cred că este dificil să coordonezi un grup așa de mare de tineri, mai ales neavând experiență în domeniu. Cum le organizați munca?

Da, este adevărat, pentru noi este ceva nou. Mai întâi am avut o întâlnire informal, am discutat despre noi și despre așteptările noastre. Adi și Gabi, ghizii noștri le-au arătat ce înseamnă ghidajul. Voluntarii au avut apoi câteva zile în care au învățat mai multe despre istoricul cetății. Au trecut un mic test și după câteva zile au fost gata de a intra în circuitul turiștilor. În același timp însă au primit și alte sarcini: să stea în diferite locații din cetate și să spună povestea ei vizitatorilor (de exemplu la fântână sau panoramă).

Crezi că voluntariatul a adus o valoare adăugată cetății sau cetatea a adus o valoare voluntarilor?

Amândouă, cetatea poate fi o experiență puternică pentru voluntari și noi ne-am îmbogățit prin ajutorul primit de la voluntari.

Care sunt cele mai mari avantaje ale lucrului cu voluntari in muzeu?

În prezent, putem face lucruri pe care nu credeam că le vom putea implementa, precum campanii mari de promovare, traducerea site-ului, să fim prezenți pe rețele sociale. Mulțumită voluntarilor, reușim să actualizăm site-ul și să interacționăm cu oamenii pe facebook.

Ne-ai spus că voluntari învață o mulțime din proiect. Ce ați învățat de la voluntari?

Am învățat că nu putem aplica o singură metodă pentru ei, fiecare trebuie tratat individual, descoperindu-i punctele tari și abilitățile. De regulă îi observ, încerc să le descopăr talentele și să le găsesc cele mai bune sarcini. De exemplu una dintre voluntare are studii artistice. După câteva zile am realizat că ghidajul nu este atât de interesant pentru ea, în schimb iubește să deseneze. Ne-a ajutat să desenăm monede vechi, găsite în cetate. Acum ne gândit să realizăm o mică expoziție cu aceste desene. Pot să spun că proiectul “Voluntari pentru muzee brașovene” m-a învățat cum să fiu un bun manager.

Leave A Comment

Asociatia Colors este inreg. la Reg. Asociatiilor si Fundatiilor cu nr. 27/23.04.2008
CIF 23843119 RO75RNCB005310754350001 operator de date personale nr. 18981